Лекари във Варна излизат на протест в 11 часа днес пред

...
Лекари във Варна излизат на протест в 11 часа днес пред
Коментари Харесай

Спешният център във Варна излиза на протест срещу ниските заплати

Лекари във Варна излизат на протест в 11 часа през днешния ден пред Центъра за незабавна помощ. Исканията им са за по-високи заплати и по-добри условия на труд, оповестява BTV.

" От 32 години работя в " Спешна помощ “. Ние не можем да организираме ефикасни протестни дейности, по тази причина недоволството ни през днешния ден ще премине мирни. Съпричастни сме с всички центрове в България. Исканията ни са за повдигане категорията на труд, по-добри условия и по-добро възнаграждение на нощния труд “, изясни Цветан Димитров, който е водач на кола за спешна помощ.

" Заплатата ни е 1158 лева, която с всички добавки за прослужени години и нощен труд, мъчно се реализира. Моята заплата за предишния месец е 1130 лева след удръжките. Това е извънредно незадоволително, като се имат поради изискванията на работа. 1000 лева са нищо, когато влезеш в магазина “, показа и различен водач на кола за спешна помощ.

Мъжете споделиха още, че получават по 2 лева за храна на 12-часово дежурство. Според тях тези пари не стигат и за баничка, тъй като тя е на цена 2,40 лева Шофьорите могат да си купят единствено една кифла или 2-3 кафета от машина за цялото дежурство.

Правим тези митинги с концепцията да застанем зад тези хора, които работят доста и то в не изключително положителни условия. На моменти е даже обидно ниското им възнаграждение. Нормално е техните заплати да се усилят с най-малко 50%. Желателно е и така наречен ваучери за храна да бъдат вдигнати. Заслужено е те да получат това, което желаят “, съобщи и Васил Василев, който е представител на профсъюз " Защита “ в незабавния център.

Той разясни още, че палатковият лагер, който е ситуиран през Министерство на здравеопазването ще бъде изместен пред Народното събрание.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР